Het museum

Een modern museum

Kom en beleef de stripwereld op een andere manier ! De Moof (Museum of original figurines). Kom je verdiepen in de derde dimensie van de 9de kunstlijn door middel van een unieke collectie van stripbeeldjes. Ludiek en creatief, zal het museum klein en groot betoveren, zowel amateurs als verfijnde kenners van de zowel bekende als de meest vertrouwde strips. Ruimtes die speciaal opgedragen zijn aan mangas, aan Amerikaanse comics en aan de Vlaamse strips die het meest klassieke plaatje vervolledigen van de Franstalige scholen en Franse scholen.


De 9de kunst in 3D

De decor, die door jonge artiesten en voornamelijk door Brusselse studenten ontworpen is, zetten dit schouwspel van deze grafische en kleurrijke wereld tot hun recht. Bekijk tekenfilms die van de originele stripverhalen bedacht werden en ontdek de bewerking stadiums van een strip op klein of groot scherm doorheen de geschiedenis van Belvision studio. 


Tijdelijke tentoonstellingen

De Moof organiseert vaak tijdelijke tentoonstellingen en verrijkt op regelmatige basis de voortdurende collectie. Aarzel niet om de agenda te raadplegen om de activiteiten van het museum te volgen! Tijdens u bezoek moet je op je hoede blijven! Een enorm monster is onderuit zijn uitstalglas ontsnapt en tot nu toe is er niemand die hem al heeft kunnen vangen…