Blog

Wereld Smurfendag

Wereld Smurfendag

Op zaterdag 22 juni, ter gelegenheid van de verjaardag van Peyo (geboren op 25 juni 1928), organiseren Columbia Pictures en Sony Pictures Animation ook dit jaar wereldwijd evenementen in het kader van de Internationale Smurfendag. En dit enkele weken voor de langverwachte release van ‘De Smurfen 2’ op 31 juli.

In 2011 haalde de Internationale Smurfendag het Guinness Recordboek voor het grootst aantal Smurfen samengekomen binnen een periode van 24 uur en het dorpje Juzcar in Andalusië werd speciaal voor de gelegenheid helemaal blauw geverfd.
Het hoogtepunt van de Internationale Smurfendag wordt de ontmoeting in Brussel, de geboortestad van Peyo, van 40 Ambassa-Smurfen uit de hele wereld (van Brazilië en Oekraïne over Korea tot Zuid-Afrika).
De Ambassa-Smurfen – beroemdheden, vooraanstaande journalisten en winnaars van Smurfenfan-wedstrijden – worden van kop tot teen omgesmurft. Ze worden uitgeroepen tot officiële vertegenwoordigers van de Smurfen in hun land door Véronique Culliford, de dochter van Peyo

Add a Comment